Lekdetectie

Home ┬╗ Lekdetectie

Lekkende leidingTiedema Lekdetectie, voor het opsporen van een lekkage.

Lekkage opsporen
Voor het opsporen van lekkages maakt Tiedema gebruik van diverse non-destructieve technieken. Onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van lekdetectie helpen lekkages snel op te sporen. Of u nu te maken heeft met een lekkende waterleiding of een daklekkage, wij helpen u graag. Tiedema heeft specialisten in dienst die een volledig onderzoek uitvoeren om de lekkage nauwkeurig te lokaliseren met behulp van de nieuwste apparatuur en technieken. Tiedema heeft een slagingspercentage van 95% bij het eerste onderzoek.

Omdat Tiedema middels onderstaande technieken de lekkage nauwkeurig kan opsporen, hoeft er maar een kleine opening gemaakt te worden voor reparatie van een waterleiding of afvoer. Hierdoor kunt u kosten besparen en blijven de naastliggende gedeeltes vrij van schade. Zo helpen wij mee aan het behoud van uw woning of bedrijfspand.

Bij een lekkage is het altijd van groot belang dat er snel wordt ingegrepen, want uit een lekkage van 0,5 mm kan al 20 liter water per uur wegstromen. Gebeurt het opsporen van de lekkage niet snel genoeg, dan kan er naast waterschade ook roestvorming, schimmel of aantasting van de constructie ontstaan. Een lekkage is al vervelend genoeg, dus onderneem snel actie om gevolgschade te beperken.

Gebruikte technieken bij het opsporen van lekkages
Om de exacte oorzaak van zowel grote als kleine lekkages te achterhalen voeren de technici van Tiedema een uitgebreid onderzoek uit, waarbij altijd meerdere opsporingstechnieken worden ingezet. Op die manier kunnen bepaalde oorzaken uitgesloten worden en kan er heel precies aangegeven worden waar de lekkage zich bevindt

Akoestisch

Met een akoestische meting, ofwel geluidsmeting, luisteren we naar mogelijke afwijkende geluiden in leidingen. Deze methode werkt bij hoofdleidingen, waterleidingen (warm en koud water) en verwarmingsbuizen. Het is de meest gebruikte manier om een lekkage op te sporen.

Endoscopie

Dit is een bijzonder nuttige techniek, omdat we met de mini camera op plaatsen kunnen komen die normaal gesproken zonder hak- en breekwerk niet toegankelijk zijn. We gebruiken deze methode voor het opsporen van vochtproblemen in spouwmuren, ondervloeren en onder douchebakken.

Thermografie

Met behulp van een camera met infrarood zien we een waterlekkage in verwarmingsbuizen snel. Dat geldt ook voor warmteverlies en lekkages in platte, geïsoleerde daken. Lees hier meer over thermografie.

Traceergas

Soms is een lekkage in de waterleiding heel klein. Dan laten we een veilig gas in de leiding stromen. Zo kunnen we een lekkage opsporen die op andere manieren niet op te sporen is.

Na het opsporen van de lekkage
Onze specialisten stellen na hun werkzaamheden een volledige rapportage op waarin hun werkzaamheden en conclusies staan beschreven. Hierin kunnen zij een advies geven om schadebeperkende maatregelen te nemen. Op basis van de rapportage kan een verzekering of andere opdrachtgever bepalen wat de vervolgstappen zijn om de lekkage definitief op te lossen. Tiedema heeft specialisten in dienst die de schade professioneel kunnen herstellen.